מקדימה את זמנה

גבית ינאי

הכתבה התפרסמה במגזין "נשים" בחודש נובמבר 2002

  
 

כבר רכשתי בחיי ידידים רבים, אבל מעולם לא ניסיתי להתיידד עם אנרגיה….

כבר שדרגתי כמה פעמים את המכשיר הסלולארי שלי, אבל עוד לא יצא לי לשדרג את עצמי….

ההיכרות השטחית שלי עם עולם המחשבים לימדה אותי שאפשר לעשות 'delete' על קטע שהקלדתי, אבל עדיין לא למדתי לעשות 'delete' לכל מיני אפקטים רגשיים בחיי… אולי כי לא ידעתי על האופציה הזאת ואולי כי לא הכרתי עד עכשיו את תמר גנישר.

תמר (52), אדריכלית במקצועה, תכננה במשך שנים רבות מבנים ציבוריים ופרטיים. הבטון והיסודות הוסיפו לחייה את המימד הארצי, ובמקביל הוסיפו מימד נוסף, בוחן ובודק, שעם הזמן הבהיר לה כי לא הכל מובן מאליו.

זה הוביל אותה אל מחוזות רחוקים, וכאשר גילתה בשלב מסוים את העולם הרוחני, נפתחו בפניה דברים מדהימים.

לפני 26 שנה עזבה הורים, חבר ופרויקט בארכיטקטורה ונסעה לטיול של שנתיים בדרום אמריקה.

"יש לי דפוס כזה, שאני תמיד מקדימה את זמני", היא אומרת ומתארת את תגובות החברה מסביב. באותם ימים עדיין לא היה "in" לטייל בעולם עם תרמיל על הגב, ובפרט לא בחורה לבדה…

כשטיילה לבד, למדה מהר מאוד לדבר בשפת האינדיאנים ונחשפה לתרבויות ולשיטות ריפוי שונות ומרתקות.

"כשהלכתי שם", מתארת תמר, "הרגשתי כאילו אני מכירה את הדרכים והנופים. שנים לאחר מכן הסתבר לי שבאחד מהחיים הקודמים שלי, באמת הייתי שם. בגלל שאז לא ידעתי איך הדברים קורים, זה נראה לי כמו משחק, ועשיתי מתוך תמימות דברים, שהיום לא הייתי חוזרת ועושה אותם".

 

תמר הלכה למקומות שכוחי אל, שאת חלקם אפילו אינה יודעת לסמן על המפה, אבל ברור לה כי אותו טיול שעשתה היה בעצם מסע פנימי אל הנפש. משם שאבה הרבה ידע שמלווה אותה עד היום: אבנים, קריסטלים, יכולת קריאה וחיזוי, שיטות טיפול וריפוי, מאגיות שוות, אזוטריה ומיסטיקה.

עם זאת, תמר מעידה שהיא עם שתי רגליים על הקרקע, ומעבר לכך, שהיא "האמא של הספקנים"…

 

כשחזרה לארץ והחלה לטפל בשיאצו, אף אחד עוד לא שמע על זה. חברים שאלו אותה אז, אם "שיאצו" זה שם של מכונית, או של מסעדה יפנית…

אחר כך, כשלמדה צילום, מצאה את עצמה מצלמת בעיקר פנים, בשחור-לבן, בנסיון להבין את היחסיות שבין האור לחושך, ולהכיר את הפנים ואת האדם שצילמה ברמות של תאורה ואנרגיות.

 

היא למדה רפואה סינית ויפנית, רפלקסולוגיה, הילינג, איזון קריסטלי, טיהור בתים ומרחבים, קריאה בקלפים ובשיטות אחרות, והדריכה קבוצות מודעות והתפתחות.

"בשלב מסוים הסתכלתי על החיים שלי ואמרתי לעצמי – לא יכול להיות שלמעלה מ-20 שנה אני עוסקת במודעות וברוח, וככה נראים חיי…לא אהבתי את האמירות השונות של 'תעשי מדיטציה וזה "יבוא"…או "יש לך פוטנציאל"… ו"עוד לא התחברת אל הייעוד שלך"… רקעתי ברגל ואמרתי, אני רוצה את זה, כאן ועכשיו!"

 

לאחר שבוע, מישהו הושיט לידה דף על שיטת איזון, וספר של קריון…

"קריון הוא ישות אנרגטית שמלווה את האנושות מאז ומעולם, ולתמיד" מסבירה תמר, "הוא בעצם אחראי על כח השינויים האנרגטיים שוקרים עכשיו על פני כדור הארץ ומשפיעים עלינו, ועל כל הכאוס שאנחנו חווים עכשיו בתוכנו, ומסביבנו בעולם, כאוס שיביא בסופו של דבר לסדר, סדר חדש".

 

באחד הפרקים האחרונים של הספר שהוגש לה, נכתב על אותה שיטה, שבה עובדת תמר היום.

"כדי לצאת ממצב הכאוס, דרושה מערכת איזונים חדשה, וזוהי טכניקת איזון השדה האלקטרומגנטי EMF Balancing Technique.

 

השיטה, שתוקשרה ופותחה על ידי פגי פניקס דוברו (שעובדת יחד עם לי קרול המתקשר את קריון), נותנת לאדם אפשרות להתיידד עם האנרגיה החדשה שמגיעה לכאן. זו אמנם אנרגיה של אהבה, אבל כל אדם צריך ללמוד לרטוט בתדר שלה. הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שלכל אדם יש פוטנציאל, ייעוד שהוא יכול לממש, אבל רובנו תקועים באיזשהו מקום ולא מגיעים למימוש הפוטנציאל. השיטה עוזרת לשלב ולמזג את החוכמה של ההיסטוריה שלנו, עם אותם כשרונות ויכולות פנימיים שלא באו לידי מיצוי".

 

הטיפול בטכניקת האיזון נמשך כשעה, עם מגע קל מאוד. המטופל שוכב על מיטת טיפולים, בעוד המטפל מבצע תנועות המזכירות טאי צ'י.

 

הטיפולים בנויים מארבעה שלבים, העובדים על אנטומית האנרגיה האנושית והמובילים בהדרגה את האדם לאיזון אנרגטי, שנקבע על ידי הקצב האישי של כל אחד ואחד:

1. איזון חוכמה ורגשות.

2. עבודה על ההיסטוריה שלנו ועל הכוונה ותמיכה עצמית.

3. התמקדות בזמן "עכשיו", במה שקורה עם האנרגיה המהותית שלנו, אנרגית הליבה.

4. מימוש הפוטנציאל.

 

תמר מנסה כל שיטה על עצמה, אחר כך על המשפחה, על חברים, ולבסוף על הלקוחות. היא מודעת לכך שיש אנשים שלא מאמינים שזה עובד ומכירה ספקנים שעוברים מטמורפוזה ושינוי מול עיניה. הם מקבלים פתאום המון בטחון עצמי ומתמלאים בשלווה ובסובלנות בעקבות הטיפול. מישהי שעברה אצלה טיפול, החלה להיות רגועה ולא הבחינה בכך, אלמלא חברתה ששאלה אותה "מה קרה לך שאת רגועה כל כך?". או גברת שלא דיברה קרוב לעשר שנים עם אמה, סיפרה איך לאחר הטיפול אמה התקשרה פתאום, שאלה לשלומה ורצתה לבוא אליה, או אדם שסבל מעייפות והתמלא בחיוניות ובמרץ.

תגובות השרשרת מתחילות לפעמים כשתמר סתם עוברת ברחוב ומישהו פונה אליה ממקום של מצוקה.

"היום, כשאני עומדת בתור בסופרמרקט, בבנק או בפקק תנועה" אומרת תמר בחיוך. ולא ממקום של יהירות, "אנשים קולטים שמשהו שונה בשדה האנרגטי שלי ופונים אלי לעזרה. עבורי זה אישור לשינוי שחל בי, ופותח בפניי את השער להעניק להם את המתנה המופלאה שקיבלתי".