אודות אנדרס הולטה
אנדרס הולטה נולד וגדל בקופנהגן, דנמרק, וידוע היום כזמר, מלחין, ומתקשר צלילים. אולם הדברים התחילו אחרת.
|
צילום: נמרוד גנישר |
בשנת 1982, בעת לימודי משחק, המורים שלו לא התרשמו במיוחד מהמשחק שלו, אולם כאשר החל לשיר… הם הקשיבו… לבסוף הוא קיבל מסר, וכך התחיל מסע המוסיקה שלו.
זמן קצר לאחר שעזב את המשחק הוא הוחתם לחברת תקליטים גדולה עם חבורת הרוק-פופ הדנית ‘פריס פריס’. עם זאת, גם זה השתנה עד מהרה. מכיוון שהוא חש כמיהה ללמוד בעצמו מוסיקה, ועל מנת להרגיש בטוח, הוא בחר ב'דרך הקלאסית': הוא נרשם לאקדמיה למוסיקה המלכותית הדנית, וסיים כזמר קלאסי, מורה לקול, ומנצח מקהלה.
הוא שר עם מקהלת האופרה המלכותית הדנית, היה חבר קבוע במקהלת הרדיו הדני ונסע ברחבי העולם עם ‘מוסיקה פיכטה’ – אנסמבל האקאפלה המכובד. עם זאת, אנדרס הרגיש פחות ופחות מאושר רק לבצע מוסיקה בת מאות בשנים, ולשיר באופן בלעדי רק מה שהיה מצוין בדפי התווים. הוא הרגיש שמשהו חדש צריך לקרות.
הוא התפטר מעבודותיו ועבר מדנמרק, כשהוא עוזב מאחוריו קריירה מוצלחת כזמר קלאסי, ראש אנסמבל ומאמן קולי. במקום לשיר מוסיקה של אחרים הוא החל ללכת בעקבות האינטואיציה שלו, ונכנס לעולם המודעות של הצליל.
הפעם הבאה שה’רוח נקשה על דלתו’ היתה לאחר אירוע של קריון בשנת 2006, כאשר הוא ואשתו קאצ’ינה החליטו להישאר לסמינר של דר. טוד אובוקייטיס. בסוף אותו היום, אנדרס ודר. טוד החלו לשיר טונים יחדיו באופן ספונטני.
האירוע גרם להתעוררות נוספת של אנדרס אל תוך המודעות לצליל שלו עצמו. מספר ימים לאחר מכן הוא התחיל להקליט את הטונים ההתחלתיים של מה שעתיד היה להפוך לאלבום הראשון שלו, ‘חזרה הביתה ללמוריה’. עם לידתו של התקליטור הזה פנתה עבודתו המוסיקלית לכיוון חדש לגמרי, של מוסיקה בין ממדית ייחודית.
כיום ידוע אנדרס כיוצר מרחב מקודש באירועים חיים, יוצר היערכות של הקולות הרבים של קהל לתוך תחושה של אחד. המוסיקה הטונאלית שלו, שיריו המרוממים והמנגינות מגיעים לאנשים מרחבי העולם. הוא גם מציע סדנאות בהן אנשים יכולים ללמוד להעמיק את הקשר הרוחני שלהם באמצעות טונים, קול וצליל.
מאז 2011 אנדרס נוסע עם לי קרול באירופה, מופיע באירועים של קריון, והוא גם הופיע ב’כנס האור של הקיץ של קריון’ שהתקיים ב 2012 בסדונה.
ב21 בדצמבר, 2012, הוא הצטרף לדר. טוד במאווי (הוואי) והוביל את המקהלה הלמוריאנית שהורכבה מ 900 אנשים. במהלך אירוע זה של מפנה השמש הגלקטי, אנדרס הוציא את אלבומו ‘חלומו של הלויתן הכחול’, אותו יצר ביחד עם שותפתו קאצ’ינה מדו.
מאז סייע רבות ב'שירת הטונים של בלוטת האצטרובל' ברחבי העולם, ואף היה בישראל וניצח על 'מקהלת השלום' בשנת 2015.
הוא מופיע רבות ברחבי העולם, ובשנת 2017 אף הגיע לישראל ונטל חלק במדיטציה לשלום שהתקיימה בירושלים שהשתתפו בה אנשים מדינות רבות מרחבי העולם, כולל אנשים מדינות ערב.
|
צילום: נמרוד גנישר |
|
צילום: נמרוד גנישר |
|
צילום: נמרוד גנישר |
אודות קאצ'ינה מדו
קאצ'ינה החלה לנגן בפסנתר בכוחות עצמה כשהיתה בת חמש, ועברה הכשרה בפסנתר קלאסי עד שנות העשרה שלה. כבר מלכתחילה היא הראתה כישרון ברור למוסיקה. בהיותה סינסתטית כילדה (בעלת יכולת של עירוב חושים), היא 'ראתה' את המוזיקה אותה ניגנה. וכך, עבורה המוסיקה והקול נשאו תמיד הרבה יותר מאשר רק מידע שנשמע. מגיל מוקדם היו לה זכרונות חיים של עבודה עם קול וצליל, צבע ואור.
|
צילום: נמרוד גנישר |
כבחורה צעירה למדה קאצ'ינה מוזיקה (במינכן ובלוס אנג'לס), עיצוב פנים, ומגוון רחב של שיטות ריפוי. את רוב חייה המקצועיים היא השקיעה בעבודה בתחום התודעה, כשהיא מציגה בפני אנשים תפיסה נרחבת יותר של המטרה, של הקיום האנושי והמקור הכוכבי של האנושות. אולם המוסיקה מעולם לא הפסיקה, והיא גם המשיכה להביע את אהבתה ליופי, לצבע ולאור בדרכים רבות.
מלבד העיסוק במוסיקה, קאצ'ינה היא גם אמנית מוכשרת בצבע ובמשי. היא ידועה במיוחד בזכות הצבעים היפים והקורנים שלה, והכתבים העתיקים והסמליים שלה על משי ובד. קודים מתוקשרים אלה והסמלים שמקורם בכוכבים נוטים להשפיע על אנשים בצורה לא ליניארית ולא פולשנית. כמו מוסיקה רכה המתנגנת בשקט ברקע … נדמה כי נוכחותם בלבד מעבירה בעדינות את האמיתות של מוצאם הנצחי והאוהב, ומשפיעה על האנרגיה והמודעות של האדם בדרך מאזנת ומעצימה.
בשנים האחרונות, חזרה קאצ'ינה בעיקר ליצור ולתקשר מוסיקה, לחקור את האחדות האוניברסלית של מוסיקה, צליל ותודעה.
מזה כמה שנים היא מופיעה עם אנדרס הולטה, שותפה לחיים ולמוסיקה. יחד הם מציעים קונצרטים, מסעות רוחניים ואירועים אחרים.
בשנת 2015 הוזמנה קאצ'ינה לראשונה ללוות את לי קארול בשידור חי במהלך תקשור קריון שלו בתל אביב. לשמחתה הגדולה היא מלווה מאז במספר גדל והולך את תקשוריו של קריון, וכעת היא עובדת על אלבומה הראשון, שיצא לאור באביב של שנת 2018.
© כל הזכויות שמורות לתמר גנישר